14 Şubat 2012 Salı

KREMALI MANTAR YANINDA ISPANAKLI TAVUK SARMA


Malzemeler:
Ispanaklı tavuk sarma için:
  • kemiksiz tavuk eti
  • ıspanak
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • 2 diş sarmısak
  • tuz
  • karabiber
  • sıvıyağ
Önce tavuklarımızı dövüp biraz inceltiyoruz ve arkalı önlü tuz ve karabiberle lezzetlendiriyoruz.Diğer tarafta yıkanıp ayıklanmış ıspanaklarımızı ince ince doğruyoruz.Tavaya soğan ve sarmısağı alıp sıvıyağda yakmamak şartıyla kavuruyoruz.Ardından ıspanakları,tuz ve karabiberi ilave ediyoruz ve ıspanaklar suyunu çekene dek pişiriyoruz.Ben ıspanaklar suyunu çektikten sonra bir kaç dakika daha kavurdum.Bekleyen tavuğumuzun üzerine komple ıspanaklı harcı yayıp düzgünce rulo şeklinde sarıyoruz.Tavaya sıvıyağ koyup yağ ısındığında tavuk ruloları yavaş yavaş arkalı önlü nar gibi kızarana dek pişiriyoruz.
Kremalı mantar sote malzemeleri:
  • kültür mantarı(300 gr kadar)
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • 2 diş sarmısak
  • 2 sivri yeşil biber
  • 2 salçalık kırmızı biber
  • tuz
  • karabiber
  • 1 küçük paket pınar krema
  • sıvıyağ
Mantarlarımızı temizleyip yıkayıp doğruyoruz.Tavamıza doğanmış kuru soğan ve sarmısağımızı koyup sıvıyağda kavuruyoruz.Ardından doğranmış biberlerimizi ilave ediyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz,mantarları,tuzu ve karabiberide ilave ettikten sonra mantarlar suyunu çekene dek pişiriyoruz.Mantarlar suyunu çekince 1 paket kremayı ekliyoruz ve bir kaç defa karıştırıyoruz koyulaşınca altını kapatıyoruz.AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...