24 Haziran 2015 Çarşamba

ÇİKOLATALI PUDİNG

0
Çikolata sevenler içim nefis bir tatlı,ev yapımı çikolatalı puding.

Malzemeler:

1 lt süt
1 su bardağı şeker
4-5 yemek kaşığı un
3-4 yemek kaşığı kakao
1 paket sütlü çikolata
1-1,5 paket rondodan geçirilmiş burçak bisküvi
1 paket sıvı krema

Süt,şeker,un ve kakao bir tencereye alınır,koyulaşıncaya dek pişirilir.Piştikten sonra içine sütlü çikolata kırılıp atılır ve erimesi için karıştırılır.Ardından sıvı krema eklenerek karıştırılır.

Kuplara birer kepçe puding koyulur,üzerine burçak bisküvi eklenir,bisküvinin üzerinede tekrar puding koyulur,üzerine bol fındık serpilir.Soğuması için buzdolabına kaldırılır,soğuk servis edilir.

..tümü »

SEMİZOTLU CACIK

0
Yaz aylarında sıkça yapılabilecek serin serin bir lezzet,semizotlarını bahçeden topladım,tamamen organik...Tarife gerek yok tamamen göz kararı
3 adet salatalık
göz kararı semizotu
yoğurt
rendelenmiş sarımsak
tuz ve kuru nane

Salatalıklar rendelenir,semizotları iyice yıkanıp süzülüp iri iri doğranır,yoğurt,sarımsak,tuz ve kuru nane eklenerek karıştırılır.Servis kaselerine alınır arzu edilirse içine buz atılır.

..tümü »

KAVURMALI BULGUR PİLAVI

0
 

Mübarek ay ramazan,Allah ım tutulan tüm oruçları kabul etsin inşallah...
Akşam iftar için yapılabiecek kolay ve lezzetli bir yemek,
tamamen göz kararı malzemelerle...
Eti kavurmak için kuyruk yağı veya iç yağı tencereye alınarak biraz kavrulur,etler ilave edilir.Etler suyunu salıp çekene dek pişirilir.Bu sırada tuz ve arzu edilirse baharat eklenir.
Ayrı bir yerde pilavlık bulgur yıkanır ve süzülür,bir tencereye yemeklik doğranan kuru soğan eklenir,sıvıyağ ilavesiyle pembeleşinceye dek kavrulur.Yemeklik doğranan domateslerde eklenir,domates ve soğan bira kavrulur.Bulgur,tuz ve kekik  eklenir,göz kararı su ilave edilerek kaynadıktan sonra altı kısılıp pişmeye bırakılır.Pilav piştikten sonra servis tabağına biraz pilav koyulur,çevresine kavurma koyulup sıcak sıcak servis edilir.
..tümü »

11 Haziran 2015 Perşembe

AVAKADO SALATASI

0

Avakado salatası için malzemeler:

1 adet olgunlaşmış yumuşacık avakado
limon suyu
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz,üzeri için pul biber

Avakado uzunlamasına ortadan kesilir ve çekirdeği çıkarılır.Avakado çatalla iyice ezilir,içine rendelenmiş sarımsak,zeytinyağı,tuz ve limon suyu ilave edilir,karıştırılır.Salata kasesine yayılır ve üzerine pul biber gezdirilir.

..tümü »

ÇİKOLATALI,KAHVE AROMALI KURABİYE

0

Malzemeler:

125 gr margarin veya tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
1 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı nescafe
1 kabartma tozu
bol damla çikolata ve aldığı kadar un

Tüm malzemeler derince bir kaba alınır ve yoğurulur,minik bezeler koparılır ve şekil verilir.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirilir.
..tümü »

MUHALLEBİLİ KADAYIF

0

Çıtır kadayıflı muhallebi 

400 gr kadayıf
1 çay bardağı sıvıyağ
6 yemek kaşığı şeker
1,5 su bardağı ceviz

Kreması için 

1 lt süt
2 kahve fincanı şeker
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 vanilya 
1 yumurta sarısı
1 paket sıvı krema

İlk önce kadayıf birkaç saat dondurucuda bekletilir,daha sonra dondurucudan alınır ve minik minik parçalara ayrılır.
Bir tavaya sıvıyağ şeker ve kadayıflar koyulur,kadayıflar renk değiştirene dek kavrulur.
Soğuyunca içine ceviz eklenir.
Bir kapta yumurta sarısı çırpılır ve sütle birlikte tencereye alınır,ayrı bir kapta şeker,vanilya,nişasta,un karıştırılarak süte eklenerek muhallebi kıvamına gelene dek pişirilir.Ocaktan alınır ve içine sıvı krema eklenerek çırpılır.
Kuplara bir miktar kadayıf koyulur üzerine krema dökülür kremanın üzerinede bir kat daha kadayıf eklenir.Buzdolabına soğuması için kaldırılır,soğuk servis edilir.
..tümü »

KARNABAHAR KÖFTESİ

0

Sağlık durumumdan dolayı bloğuma zaman zaman ara vermek durumunda kalıyorum,yaklaşık altı aydır hastaneyle ev arası mekik dokuyorum,bakalım hala tedavim sürüyor,neticede inşallah biraz olsun iyileşebilirim...

Karnabahar kokusundan dolayı bizim evde çocuklar tarafından pek sevilmesede köftesini yapıp yediriyorum :)anlamıyorlar bile :)

Malzemeler:

1 küçük karnabahar
5 adet taze soğan
1 fincan pirinç
göz kararı dereotu ve maydanoz
1 yumurta
tuz,karabiber,kimyon,kırmızıbiber
kıvamını tutturmak için un

Karnabahar çiçekleri tek tek ayrılarak bol suda haşlanir,süzgece alınır ve suyu süzülür.
Ayrı bir yerde piriç göz kararı suyla haşlanır iyice yumuşayınca suyu sıkılarak süzdürülür.
Karnabahar geniş bir kasede çatalla ezilir,içine pirinç,doğranmış yeşillikler,tuz ve baharatlar eklenir.Yumurta kırılır ve unla kıvamını tutturup şekil verilir.Tavaya sıvıyağ alınır ve kızgın yağda arkalı önlü kızartılır,sıcak servis edilir.




..tümü »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...